KS: Kongen og bonden

Himmerland, det 16. århundrede. “Her boede en Herremand ved navn Bjørn Andersen. Denne herremand Andersen var angiveligt mere varmhjertet end den almindelige herremand. Han lod nemlig et langhus opføre på en af sine marker, hvor de af bønderne der var værst stillet kunne bo kvit og frit. De bønder der var i den værste situation endte altså på Herrens Mark. Historien melder dog samtidig, at den danske kong Frederik d. 2. så snart han hørte om Bjørn Andersen og hans velgørenhed fik sat en stopper for denne. Han frygtede, at den slags overbærenhed overfor bønderne kunne føre til omsiggribende krav om bedre forhold.”

Disse ord stod at læse på DRs hjemmeside, under Spørgehjørnet.

Bemærk især det med, at overbærenhed overfor bønderne kunne føre til omsiggribende krav om bedre forhold. Dette er nemlig en tankegang, der i høj grad har overlevet fra det 16. århundrede. Den er blevet overtaget af – overraskende eller ikke? – højrefløjen!

Det burde herefter slet ikke være nødvendigt at sige mere. Dette siger jo alt: højrefløjen har arvet Frederik d. 2´s yderst snævre og smalsporede tankegang. Enhver fra nutiden ved jo, at bønder fungerer bedre, hvis de har et sted at bo. Bonde BETYDER ligefrem boende! Men højrefløjen er altså bange for yderligere krav om anstændige forhold. Måske især i u-landende?

Højrefløjen bruger forskellige argumenter alt efter emnet: Somme tider er det konkurrenceevnen, de bruger som undskyldning for at prioritere pengene højere end livet. Andre gange handler det om at folk bliver forvænte af overførselsindkomster – og i denne forbindelse overser man belejligt det faktum, at industriens produkter gør os endnu mere forvænte!

Mennesker fungerer bedre, hvis de har ordentlige forhold. Men der er jo så også lige den hage ved det hele, at rigdom er omvendt proportional med fattigdom: Bliver kineserne rige, er det slut med billige varer dér fra! Og vi kan jo ikke have, at europæerne ikke er ovenpå, vel? Når det handler om at være foran, snarere end om at  bruge livet til noget dejligt og fornuftigt. Ræset om at positionere sig er for syge mennesker. Folk med en slags social OCD, obsessive compulsive disorder eller manglende evne til at styre deres egen tanke væk fra den dybt åndssvage idé om at sammenligne sig med andre, at konkurrere.

Jeg er sgu da uendelig ligeglad, om andre er rigere end mig, når blot jeg bruger mit liv på bedste vis. Jeg er endda helt sikker på, at jeg får mere ud af livet, end samtlige milliardærer i verden, fordi jeg kan tillade mig at tænke alle slags tanker, hvor de er nødt til at tænke på formuen hele tiden. Men den kompetitive, egocentrerede og narcissistiske højrefløj kan ikke slippe denne kontraproduktive neurose. I stedet kalder man den naturens orden , og glemmer at mennesker repræsenterer alt unaturligt – som det eneste væsen i den kendte verden. Mennesker er altså vor eneste kilde til viden om unatur. Og så sludrer de om at den bedst egnede overlever, men vi lever jo ikke længere i en økologisk verden, men har for længst skubbet balancen så langt til siden, at vort største geni sidder i rullestol, vore aviser tilhører den ene fløj! – og mændene i toppen er affældige oldinge, der ikke ville holde en dag i ghettoen!

Mere senere!

Og nu er der så for længst kommet nye parametre i vejen for majestæten…

Reklamer

2 kommentarer to “KS: Kongen og bonden”

  1. drilleren Says:

    Hejsan du Svenske Greve af udhopsbakken, så er du fundet – Vi skrivs 😛
    Drilleren;-) alias nåhhh ja, naturligvis!!!

  2. knudsandbaek Says:

    Bonderøv 😉
    Kongen af Drill 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: