KS: Det er den rene socialisme!

Overskriften er et citat fra en af nutidens store mænd. Af den slags, der – som det fremgår – har orden i sagerne og saglige argumenter at trække på. Ret imponerende. Men nu skal denne statsmand jo passe på, for  er argumentet først kommet ind i verden, så kan det vendes og drejes i alle retninger.

Statsmanden er Thor Pedersen. Han har her opfundet et tveægget sværd. Uanset hans geni kan han jo ikke forhindre, at nogen en dag kommer og siger til ham: Dét dér, det er jo den rene kapitalisme! Og så er han jo på den, for som det ses med al ønskelig tydelighed (!) virker argumentet lige så overbevisende med andre ord end socialisme!

Jeg forudser at vi, takket være Thor Pedersens unikke hittepåsomhed og sjældne formuleringsevne, samt overbevisende, logiske og velunderbyggede  argumenter, snart vil opleve idéen sprede sig til hele branchen: R vil tale om den rene centralisme, K om den rene straffeattest, DF om de rene og skære danskere, og Socialdemokraterne vil tale om det rene ingenting. Her synes de dog at være kommet ministeren i forkøbet, jeg erindrer i hvert fald fornemmelsen fra tidligere regeringer…

Og jeg vil så bare slutte af med en salut i form af den rene og skære defaitisme: Med sådanne formidable modstandere er der ikke noget at gøre. Vi må lade Klaus og co. sidde, til de visner væk og bliver erstattet af andre, yngre forretningsmænd, der kan køre Forretningen Danmark forrest ned i helvede, hvor alting er kommercielt, nøjeregnende og med en grådig bagtanke.

Forretningsmændenes manglende oplysninger, fingre på vægten og investeringer i sweat shops… Jorden bliver en arbejdslejr. Ingenting virker længere end garantien. Og ingen er nogensinde tilfreds, for tilfredshed er imod den store plan om evig vækst. Den rene og skære vækst. Så alting er en smule irriterende, med mindre du er stenrig. “Og det er godt.”

Den rene kapitalisme!

Beklageligvis forefindes intet opdateret billede

Reklamer

En kommentar to “KS: Det er den rene socialisme!”

  1. knudsandbaek Says:

    Her har jeg først skrevet Klaus Hjort Frederiksen, men ytringen var i virkeligheden Thor Pedersens. Rettelsen er sket sekunder før denne kommentar, som kun er med for anstændigheds, oprigtigheds og klarheds skyld.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: