KS: Vi lærer af historien!

Vi lærer af historien!

Verden har altid været for kedelig. Dumme, men snu, brutale mænd har taget magten fra alle omkring sig og fra hinanden, og nu er der kun en håndfuld kynikere tilbage.

Og nede i øjenhøjde, lige over bunden af denne permanente katastrofe, render middelklassen rundt og holder på formerne i et korrupt, men dog anstændigt forsøg på at give livet mening. Men samtidig kører religiøse dogmer, der strider imod al sund fornuft, videre som et jævnstrøms-kredsløb, der hele tiden holder tingene i gang, men absolut heller ikke mere.

Tag ikke fejl: både på det fysiske plan og på det åndelige foregår en masse. Men eftersom der er en mur mellem ånd og krop, forbliver den åndelige aktivitet inde i hovedet, og kroppen kan imens anvendes som arbejdskraft. Som soldat for videnskabeligt set frugtesløse kampe. Eller som en slave, hvis anstrengelser går til at vedligeholde illusionen om sublim ophøjethed i den i virkeligheden korrupte overklasse.

Så verden er et sted, hvor de rige slår sig løs (meningsløs), middelklassen er på forskruet vågeblus skjult bag hektisk, neurotisk og skamfyldt (skam ikke fuld) aktivitet, og underklassen bare eroderer væk og genfødes. Som bakterier omkring tænder i livets store, grådige mundhule. Egentlig ret udsigtsløst, tåbeligt og kedsommeligt.

Men så er der poesien, musikken, humoren og alle de ting, vi gør os selv til, som ikke er andet end film og dans, fiktion og bevægelse. Det er ikke så kedeligt endda. Men livet som sådan, og alle de krigere, der går op i, med liv og sjæl, at rive til sig, rive andres kærlighed i stykker eller bare rive den af, er ganke urimeligt triste bare at tænke på.

På den anden side: De er grunden til at humoren og kærligheden er noget særligt. Men det undskylder dem ikke, når de bliver sat i system af folk, der er bange for forandring, bange for at tabe ansigt, bange for at miste kontrollen eller bange for at indse, at de har spildt rigtig meget af deres tid på noget åndssvagt. “- Så hellere kæmpe for det eksisterende, så ingen opdager, at der var andre muligheder!”

Der er mange små diktaturer i dagligdagen, som minder om Irans præstestyre. Først og fremmest styrer jeg mig selv udfra delvis ubevidste værdier, som er tvivlsomme, unødvendigt besværlige eller direkte ondskabsfulde. Vi lærer af historien. Men ikke kun de gode ting.

Vi er produkter af historien, men vi læser sejrherrernes historie, og de betaler os for at lukke bogen for andre fortællinger. De snu, brutale mænd ejer vore boliger, vore banker og vores bevisbyrde, medierne. Og kommer en historie om deres snuhed frem, drukner de den i fremmedhads-, knivstikkeri- og terrorisme-overskrifter.

Til det formål har de lokale nyttige idioter (V og K, pengenes jakkesæt hertillands) allieret sig med dronningen af demagogikken, frygtens fyrstinde, de hurtige løsningers holdeplads, og hendes strømlinede, velafrettede flok af fremmedhadere og traditionstro tremmekalve, Pia Kærsgård og Dansk Folkeparti. Når debatten går om økonomi nøjes ministrene med at “mene noget andet”, og så lade flertallet trumfe igennem – de steder hvor dronningen ikke gennemskuer noget, fordi hun i virkeligheden ikke er helt med.

Se bare! Jeg bliver lang i snottet og røvkedelig af at komme ind på det, bare!

Reklamer

2 kommentarer to “KS: Vi lærer af historien!”

 1. knudsandbaek Says:

  Alderdommen ved, hvordan livet er.
  Ungdommen ved, hvordan det kunne være.
  Begge har ret, hver især.
  Begge har meget at lære.

 2. knudsandbaek Says:

  Jeg ved det godt. Vi taler ikke om klasser herhjemme længere. Det er især fordi underklassen ikke bor herhjemme, længere. Og så er det jo lettere for middelklassen at drømme sig op i drømmesengen, når de ikke forstyrres af knivstikkende, hjemløse, fundamentalistiske tæppehandlersønner eller deres lækre, sexede søstre, som ikke rigtig må være med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: