KS: Jeg vinder ikke over nogen – jeg vinder over noget

Jeg står på alles side i kampen mod de dårlige idéer, ideologier og dogmer.

Jeg kritiserer med mine begrænsede evner alt, hvad jeg ser som unødig undertrykkelse. Fra underbetaling af arbejdere i u-lande, til tanken om at alle glæder koster penge.

Jeg har ingen trang til at bevise, at jeg er bedre end andre. Min trang er i retning af at bevise, at livet kan blive bedre – overfor migselv. For hvis jeg ikke kan tro på det, har livet ingen mening for mig.

Hvis jeg skulle ”gå ind i politik”, ville det ikke være for æren eller lønnen, men for det håb, at rationelle, velunderbyggede fakta om menneskers trivsel måtte kunne anvendes i samfundet. I stedet for de nu herskende økonomiske betragtninger.

Økonomi er jo en fladpandet version af politik. Tørre tal, som enhver kan sætte sig ind i, hvis de har dét talent. Tilsat markedspsykologi, hvilket er manipulation af snarere end hjælp til omverdenen.

Læg mærke til, at man kan bruge ordet ”omverdenen” som dækkende for et menneskes situation. Hvis man er tabt for omverdenen, er man udenfor samfundets begreber, rationelle eller irrationelle.

Vi lever i hinandens hjerter, uanset om vi søger berømmelse, beundring, ærefrygt eller magt over andre, så søger vi jo dog en reaktion fra de andre. Og så er det jo smukt, hvis man kan være så kold at begrunde det hele med den rene og skære, fladpandede luxus!

Se! Dér vandt jeg over en idé!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: