KS: En lille video til det nye år

Embedding disabled by request
http://www.youtube.com/watch?v=qw_O9Qiwqew

Beklager, den bedste video, jeg har set i december, kan ikke embeddes, dvs. vises på denne side.

Den er desuden desværre i et engelsk med en del fagsprog, dog ikke så meget, at den er uforståelig, fordi manden illustrerer det glimrende med sin computer – for en mand fra 1952!

Filmen viser, at man ikke rent videnskabeligt kan udelukke fænomener, der egentlig kun kan forklares naturligt, hvis man anerkender muligheden af “psi” – fagslang for psykiske fænomener, fx. telepati.

Endvidere tilbageviser han effektivt kritik fra et spørgelystent publikum af studerende, idet han viser, at der er taget højde for alle mulige og tænkelige svagheder ved de anvendte forsøg og undersøgelser.

Se den, hvis du tror hele verden er et primitivt, mekanistisk urværk, hvor du bare er en biologisk ingrediens eller et forbigående fysisk fænomen, hvis eksistens egentlig trodser materiens evindelige forfald!

Se den, hvis du tror, der er mere mellem himmel og hav, end videnskaben kan forklare, men mangler skyts og argumenter overfor nihilister, kynikere og indbildske skeptikere!

Se den, hvis du er nihilist, kyniker og indbildsk skeptiker!

Og se den også,  hvis du er nihilist, kyniker og indbildsk skeptiker men bilder dig ind, at du i hvert fald ikke bilder dig noget ind og derfor ikke er indbildsk!

Reklamer

Ingen kommentarer to “KS: En lille video til det nye år”

 1. Hovsa Says:

  Så lang tid kan jeg ikke koncentrere mig om, at oversætte. Det er jo en hel film og ser ikke tv over 3 min af gangen… hvis der ikke skal tænkes 😀
  Men måske er der mere imellem himmel og hav jah..jorden kan også komme med end vi lige går og tror ..hvem ved !!

 2. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Jeg tænkte sjovt nok på at oversætte, men det bliver for meget! 😉

 3. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Den vigtigste pointe, jeg kan få øje på (udover videnskabens uvidenskabelige tabuering af “PSI”) i filmen, er at der er konstateret noget, som ikke kan lade sig gøre!

  Forsøgsopstillingen gik ud på, at to (hinanden nærtstående) mennesker var totalt isolerede fra hinanden.
  Den ene havde beroligende musik og et ligeledes beroligende, rødligt lys uden detaljer at se, nærmest som i fostertilstanden.
  Den anden havde en skærm foran sig. På skærmen vistes billeder af tre slags: almindelige, beroligende billeder af dagligdags ting som en bordlampe, en potteplante osv. Med et tilfældigt interval afvkslet med enten et erotisk eller et skræmmende billede.

  Nu kunne der så måles et tilsvarende udsving i hjernebølgerne hos den anden, og endda nogle millisekunder før tilfældighedsgeneratoren havde bestemt, hvilket billede, der skulle vises!

  Nå, hvis ikke det kan få enhver til at undres og lede efter en forklaring uden for den allerede kendte model af universet, så er der sgu nogle, der sover i timen!

  Nu vil der så muligvis lyde den protest, at forsøget er fixet. Men her er tale om hovedparten af de forsøg, der er gjort på dette felt gennem over tyve år. Så træk et andet lod i tombolaen, værs’go, den står vidt åben!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: