KS: Jønke, navn og historie…

Jønke er kortformen af Jørgen Kellertsen-Quest, navnet på manden som i begyndelsen at det tyvende århundrede opfandt kriminalstatistikken for at forvirre folk, aflede deres opmærksomhed fra den enkelte sag – og få dem til at tænke i større og mere forvirrende baner.

Fremfor at holde sig til den enkelte sag, som de ikke vidste noget om, ville han give dem oplysninger. Og det endda om mange sager! Og det er jo historisk, at når folk først får oplysninger, bliver de konfuse og svimle. Eventyr og forsidestof, derimod, er til at holde rede på, da det ikke har et fjerneste med den indviklede virkelighed at gøre.

Det er en kendt sag, at to mennesker aldrig vil kunne beskrive den samme situation på den samme måde, skønt de begge har været tilstede. Og at to vidner til en forbrydelse altid vil afvige i deres forklaring. Faktisk tvivler politiet netop på vidneforklaringer, der er alt for enslydende, da de så gerne er aftalte – netop fordi ærlige og reelle vidner altid har divergerende meninger om, hvad der er foregået.

Dette vidste Jørgen Kellertsen-Quest, hvorfor han fik den sataniske idé at hive folk ned fra kundskabens træ og smide dem ud på uvidenhedens og forvirringens stenbro, hvor de kunne se til alle sider og derfor blive rigtig godt rundtossede.

Selv hans navn måtte man forkorte for at afbøde virkningen af dette slag imod fornuftens hermetisk lukkede rum, som allerede på abestadiet var begyndt at slå revner.

Og derpå fulgte en masse andre forkortelser, hvoraf CEPOS nok er den mest kendte og fornuftige. Den kunne dog gerne helt fjernes, uden den store virkning på træers vækst og rummets krumning.

Osv.

Inspiration:

http://danerland.nationenblog.dk/2008/10/15/danerland-j%c3%b8nke-pa-fri-fod/

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: