KS: Elbiler, en ny og anderledes måde at forurene sit liv på

Elbiler er fire gange så energieffektive som benzinbiler, hvis grundliggende teknik har været med os i ca. 100 år uden nogen teknologisk nyskabelse af nævneværdig art.

Men vi glemmer måske alle de ukendte risici ved de legeringer, kompositter og kemiske komponenter, der skal til for at tilpasse vor foretrukne transportform til vor indarbejdede livsstil.

Slår det dig ikke, hvor sært det er, at det er et absolut gode at folk forbruger – i en tid, hvor miljøbevidstheden er ved at være en krykkevits?

Den aktuelle “krise” viser tydeligt, at hvis ikke vi forbruger, bliver folk arbejdsløse, og så har de ikke ret til at eksistere, så må de sulte ihjel!

Men verdens fødevareproduktion er på vej op på grund af markedsmekanismer, der tilsiger bønderne, at nu er det godt at dyrke  dit og dat, fordi de så kan betale deres afdrag og renter. Så der er mad nok, igen!

Fordi “priserne er steget” og så kan de få mere for lortet, og så kan de forsyne investorerne med disses forventede renteafkast.

Nu SKAL vi jo flygte fra arbejdets ruinbrokker og ud i vore småborgerlige land-idyller, hvor tanken kan svæve over sammenhængen.

Så vi SKAL have et køretøj, med alle de livs-fremmede stoffer, der giver os ringere sædkvalitet, livskvalitet og inde-miljøer.

Og imens lader vi os styre af en økonomisk idé, der dybest set handler om at komme over en bestemt grænse: dér, hvor du kan leve af renterne.

For nogle er dette endda et spil, som de egentlig burde spille med deres psykiatere, men de spiller det ikke desto mindre på børserne.

80 % af jordens befolkning lever i storbyer. 10 % endda i shanty towns, slumkvarterer og ghettoer.

Men i lille, forunderlige Danmark kunne vi måske med vor privilegerede situation begynde at tænke fremad – i stedet for at fokusere på statussymboler, som egentlig korresponderer med et tredje klasses niveau – og begynde at gøre livet værd at leve, dér hvor vi er?

Hvis nu København var en by, som var så fuld af grønt, spirende liv og rød, spirende kærlighed, at vi måtte indføre begrænsninger på turister og ikke på immigranter?

Hvis hele byen var grøn og fredfyldt, med gratis offentlige transportmidler, vedbend til at beskytte murene imod syreregn og slagregn, skattebegunstigede kulturbegivenheder og døgnåbne krisecentre for enhver, der manglede en coach eller psykolog?

Hvorfor ikke rette fantasien mod fremtidens muligheder, fremfor hele tiden at fokusere på de sædvanlige, trivielle taktikker, som magtbegærlige politikere sidder og skider sig selv høje på, på deres tabu-skarprettere?

Glem det muliges kunst!

Det kreative sind fungerer ikke godt med gustne overlæg, bagkloge bagtanker og kynisk realisme. Dette er en kendt sag blandt erhvervsledere.

Hvis disse ledere så også kunne hanke op i deres boller og slippe jorden for en kort stund, kunne de måske se meningen med livet fremfor at klamre sig til meningen med fortsættelsen at døden?

Hvad med at bruge det kreative sind politisk, og ikke bare i forbindelse med “godt købmandskab”?

Hvad med at genoplive dé utopier, som trods alt har bibragt menneskeheden demokratiet, den bedste sengebund for at bolle økonomien tyk?

Ok, jeg spø’r bare.

Jeg er lidt træt af vanetænkning, idet den daglig begraver mig i selvmedlidenhed – som ikke er særlig forskellig fra grådighed, dybest set!

Reklamer

Ingen kommentarer to “KS: Elbiler, en ny og anderledes måde at forurene sit liv på”

 1. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Og nu, med et lille beskidt trick:
  Godnat ❗ 😈 😯

 2. Tagkatten Says:

  “Men vi glemmer måske alle de ukendte risici ved de legeringer, kompositter og kemiske komponenter, der skal til for at tilpasse vor foretrukne transportform til vor indarbejdede livsstil.”

  Knud – det er farligt at leve – man kan dø af det!

  Din krop skal slides og bruges.

  Det er det du har den til!

  Det er IKKE en indretning du har fået udleveret, beregnet til at transportere din hjerne rundt i geografien, til at nære din hjerne med føde og indtryk.

  Du har fået din hjerne udleveret, for at den kan styre din krop, så DEN kan bevæge sig rundt i geografien, så kroppen kan få næring og forplante sig. Din krop er beregnet til at være slidt op, når dit afkom er istand til at klare sig selv. P.t. er det omkring fyrreårsalderen.

  Du har bare fået udleveret så god en krop, at den oftest holder dobbelt så længe med lidt pleje og reparationer – en tid, hvor du ikke gør ret meget andet end at gå i vejen og bruge ressourcer på at opretholde dit unyttige liv.

  Dit liv er indrettet efter hvad DU vil bruge det til, og ikke hvad din dyreart skal bruge dig til.

  Den allerdybeste konsekekvens er, at man, når man når ca. 40 år, hopper i en kæmpe-enorm kompostbunke, og drukner sig og lader kroppen indgå i naturens kredsløb, istedet for at leve videre og forbruge løs af ressourcer, som kloden har begrænsede mængder af.

  Men det gør vi jo ikke, vel.

  Lad os da så tage konsekvensen, og svine mindst muligt, forbruge mindst muligt, og brede os mindst muligt.

  Lad os få el-biler – i større skala er det helt nyt, og der kan udvikles MEGET på dem – bla. slides ledninger osv. ikke, og ikke korroderende kompositmaterialer kan genbruges. Lad os forbedre vores muligheder for at lagre el – det kan der udvikles meget mere på.

 3. Tagkatten Says:

  Og den ene af vores TO biler, bliver en el-bil – som udviklingen er lige nu, ser det ud til at det bliver om et par år – og det vil blive den, vi bruger mest!!!!

 4. Tagkatten Says:

  #2 (Jeg bruger du og dig-formen kun som eksempel)

 5. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  SÅ VIRKEDE MIT BESKIDTE TRICK! jeg kommenterede på et gammelt overset indlæg – fremfor at skrive et nyt om et emne, jeg mener er relevant: LØSER teknologien problemer, eller er den EN DEL AF problemet?

  # 2 “så kroppen kan få næring og forplante sig.” Jamen, forplantningsevnen er jo ét af ofrene for kemisk forurening 😉

  Det er ikke nok at skifte den ene reservedel (benzinbilen) ud med den anden (elbilen). Vi skal skifte hele vor livsstil ud med en anden, hvor vi ikke er afhængige af principper som: “FLERE LEMMINGER I TRÆDEMØLLEN!!!!”

  At meningen med livet skulle være forplatning undskyld, forplantning, det kan ikke passe, for det er jo en skrue uden ende. Hvis livet ikke har mening uden forplantning, har det ikke mening i sig selv, og hvad kommunikerer vi så for nu?

  Men du har ret, vi skal selvfølgelig svine mindst muligt. Jeg er bare træt af tekniske løsninger, der ikke er løsninger. Hvis folk bliver syge at teknologien, så er den jo ikke en løsning, men et problem!

  Arbejde betyder “slid, møje” iflg. ordbogen.

  Jeg mener, meningen med livet er at få tid til at filosofere over meningen med livet, samt at elske med sin kone og elske sine børn, så de kan blive endnu mere uafhængige af, at hjulene kører rundt med lemminger i, så de rige kan suge energien ud til DERES meningsløse fråds, tomme tidsfordriv og ørkesløse stræben efter magt og prestige.

  Så teknologien skal altså frigøre HELE menneskeheden fra en dum, destruktiv livsstil, som bare ikke gavner os det mindste!

 6. Tagkatten Says:

  #5 Tricket var nu ikke så beskedt endda.

  Jeg har fulgt lidt med i udviklingen af el-biler, og der sker VIRKELIG meget – de store producenter er så småt klar med produkterne, hvor brugervenligheden er meget bedre end hine tiders Ellert.

  Der er tale om 2-4 personers BILER, der opfører sig og fungerer fuldstændig som BILER – de er oppe på at kunne køre over 200 km på en opladning, kan køre hurtigt nok til at kunne begå sig på motorveje, og ALT i dem kan genbruges.

  Priserne ser ud til at komme så langt ned, at det er interessant. Nu mangler vi lige nogle udmeldinger på hvordan det kommer til at forholde sig med danske afgifter.

 7. Tagkatten Says:

  Faktisk er noget af det, jeg skriver om i #2 grundessensen i hvorfor jeg ikke kan være på venstrefløjen……

  Det er nemlig den stående venstrefløjsløgn, der planter mig på de modsatte side – at vi alle skal have mere, og at vi alle skal skåne miljøet. I den ultrakorte version, er venstrefløjens budskaber om ressourcefordeling i inderlig og konsekvent modsætning til deres miljø- og ressourcepolitik. Det er tale om een stor løgn.

  Vi kan da slet ikke få velstand på globalt plan – der er ganske enkelt ikke ressourcer til det – og selvom der var, så ville det totalt smadre miljøet.

  Og venstrefløjen siger jo at vi skal have bedre sygehuse – bedre børnehaver – bedre skoler – bedre ældreforhold – bedre familieforhold – bedre børneforhold – især her i landet, men at der skal ske noget tilsvarende globalt. Det er intet, der kan forbedres uden ressourcer, og selvom ressourcerne er penge, så er pengene skabt af noget andet – i sidste ende af noget der kræver ressourcer fra kloden, og samtidig sviner den til.

  Når venstrefløjen ikke indser deres egen løgn, så kan jeg ikke være der.

 8. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  # 6 + 7 “at vi alle skal have mere, og at vi alle skal skåne miljøet.” – tænk, det troede jeg var højrefløjen, dvs. fra S og videre? Er det ikke højrefløjen, der taler om et frit marked? Og vi ved jo alle, at et frit marked er mere og mere, og så skal vi “skåne miljøet”. Venstrefløjens tarditionelle idé er at vi alle skal have mindre, fordi det meste af det bare er opblæst (inflatorisk) blær, hvorimod de fattige nøjes med det nødvendige og så hinanden.

  At venstrefløjens politik er i modsætning til deres ressourcepolitik har jeg svært ved at se. Med mindre du definerer velstand som et absurd, blæret prestigeprojekt med firehjulstrækkere og kemiske tekstiler i kunstige farver til alle, fremfor kun til en kræftramt elite?

  Min definition af velstand er et i forhold til miljøet rationelt afbalanceret liv uden de store svinkeærinder, hvormed overklassen lokker nye proselytter til.

  Læg i øvrigt mærke til at “bedre sygehuse – bedre børnehaver – bedre skoler – bedre ældreforhold – bedre familieforhold – bedre børneforhold” altsammen afhænger af MENNESKELIGE ressourcer, som egentlig kun kræver ca. 2400 kalorier om dagen og et sted at parkere om natten.

  “…så er pengene skabt af noget andet…”
  Jeg tror, Tunen har vist os vejen til sandheden om, hvad penge er skabt af: Gæld!
  En pengeseddel er et gældsbevis, for hvilken du kan indkassere andres tjenester.

  Global velstand kræver blot, at vi alle bruger vores tid mere rationelt. Hvorfor gøre det sværere end det er?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: