KS: Religion ER fundamentalisme!

Alle religioner er baseret på tre elementer:

A: et skrift, som i virkeligheden er en samling af skrifter, som viderebringer en masse påstande fra en karismatisk person, hvis udsagn i øvrigt er tvivlsomt refereret.

B: En tradition, der indebærer, at magtfulde fortolkere, og repræsentanter for fortolkere af disse skrifter, respekteres, som om deres yndlingspåstande var skinbarlig og bevist virkelighed, altså autoritetstro.

C: Selve påstanden om de fremlagte idéers absolutte rigtighed og vigtighed (og uigennemsigtighed, mere om det senere?)

Religion handler således ikke om Gud, men om det forhold, at man har kanoniseret nogle skrifter, deres fortolkere og deres indhold som sandhed.

Tro, derimod, er det vilkår, som ethvert tænkende væsen må leve med. Tvivl er også en form for tro, og den kan vel også kaldes mistro.

Men "tro" har andre betydninger, nemlig i forbindelse med troskab og i forbindelse med tillid, tiltro.

Her går intellektet over i følelsen og intuitionen, og måske instinktet, hvad i alverden dét så end er i et menneske, som er Jordens mest komplicerede, "biologiske maskine"!

Intellektet bruger ord og begreber, som deler verden op for at se, hvordan delene virker på hinanden.

Men i selve opdelingen går noget af samspillet og samvirket tabt!

Så har vi heldigvis intuition og instinkt, begreber elle fænomener, som intellektet ikke kan fatte, men kun sætte ord på. Så er dén mulighed udtømt!

Hvis man så kombinerer instinktet og intuitionen med intellektet, uden at disse skal passe ind i hinanden på intellektets betingelser – hvis man kan tåle, at der er noget, der ikke "er til at forstå" – så kan man både udvide intellektet, og udvide sin bevidstheds muligheder for at FATTE, om ikke forstå, verden.

FAT VERDEN! Jeg har ikke læst Mærk Verden, men jeg har heller ikke læst Fatva’en, Fat Hva’?

Men jeg har set skriften på væggen så mange gange, at den er blevet til en sidevogn på min gråspurv, det er derfor, jeg flyver skævt!

Tilbage til religionen: øh… næ! Nej tak!

Feed your head! (Fodr dit hoved!) – en sætning, der fik en sang med Jefferson Airplane sortlistet i mange af USSA’s KOMMERCIELLE radioer, dengang man troede, folk hørte efter. Det gør de heller ikke i kirken…

Der findes mange bøger af "moderne" forfattere, der omhandler både filosofi, forsøg, og poetisk inspiration i forbindelse med det, vi kalder GUD.

Hvorfor hænger alle folk så fast i "fundamentet" religion?
Jeg fatter det simpelthen slet ikke!!!

Min trøst er, at danskerne er mere troende, end svenskerne, som til gengæld går mere i kirke! Dét skal jeg aldrig glemme!

Og jeg takker Gud for svenskerne af tre grunde (der skal altid være mindst fire!): 1: Deres musik, 2: deres sprog, 3: deres glimrende radio og tv, 4: det faktum at de er mere socialistiske end vi, og så 7: deres nævnte forhold til krikken!

Jo, og så lige én ting til: min svenske mafilie, min mors afdøde bror og hans vanvittige, geniale humor, min mormors anden mands to sindssyge venner og de historier jeg har hørt om dem, og så lige mine tre svenske kusiner, som er som en brise fra et fremmet land, bortset fra brisen!

Reklamer

Ingen kommentarer to “KS: Religion ER fundamentalisme!”

 1. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Dette skulle have været kommentar nummer firs til Tjaldis indlæg om at kneppe de kristne:
  http://tjaldi.nationenblog.dk/2008/09/20/fuck-de-kristne/

 2. Miss Z Says:

  Netop, jo mere moderat – jo større afviger.

 3. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Ja, man kan blive ganske sær af at prøve at være normal!

 4. Miss Z Says:

  # 3
  Ja, ganske perpleks.

  Det må være for at kurere det, at man nogle steder kapper knoppen af folk der prøver.

 5. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Til gengæld kapper de så toppen af deres egen intellektuelle formåen, idet de for stedse dømmer sig selv til et fjendtligt forhold til de tanker, de således fysisk har afskåret sig fra 😦

  Og deres børn vil mærke det, for børn mærker jo alt.
  Og deres børn vil således være mærket af denne tankens isolation, indtil DE gør op med deres arv!

  Men fat mod! En profets rejsning vil altid være let genkendelig i hans hjemby!

 6. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  :mrgreen:

 7. Danerland Says:

  En fantastisk sætning *S*

  Tro, derimod, er det vilkår, som ethvert tænkende væsen må leve med. Tvivl er også en form for tro, og den kan vel også kaldes mistro.
  ————–

  Religion er en ældgammel form for omrejsende handelsrejsende, kamelmekanikeren der blev træt af sin læst og skrev et per vers, som han solgte billigt til en igangsætter og så kørte pyramidespillet og hvem kan genkende det nu.

  Fjeren og de fem høns.

  Hvis en af os bloggere skrev et 10 liniers indlæg om en profet og en cowboy og sendte det videre, til næste blogger, som skulle genfortælle det i ny form og sende det videre osv. osv. så ville ingen kunne genkende historien efter 10 bloggere havde genfortalt den.

  Systemaddict ville få den til, at handle om ham selv, Hovsa ville putte kærlighed ind, BO1 ville give profeten den hvide cowboyhat på, Tjaldi ville sprænge dem i luften, Indianeren ville koge hyldebær 3 sammen med baked beans, Knud ville få en sexet indianerpige med puls ind i historien, Bjorgit ville få den til, at gå i klipfisk, Gedehramz ville få flere negre med, Danerland ville sende den tilbage til Tjaldi, som så skulle sprænge Banjofamilen med deres onkel i luften. Den ville ende hos Tunen, der ville sige, hvor er Turban Olsen blevet af.

  Religion stinks.

 8. Miss Z Says:

  # 5

  “Men fat mod! En profets rejsning vil altid være let genkendelig i hans hjemby!” 🙂

  Det skal den jo være, – især hvis han har 8 koner, skal han være i stand til at holde fanen højt.

 9. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Ja, det duer sgutte at flage på halv, hvis man skal bygge en familie!
  Forresten et udmærket navn til flagstangen: profeten! Den har jo skæg og det hele, og så kan man være sjofel og blasfemisk på samme tid! Det MÅ da behage Gud!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: