KS: Islamisk fundamentalisme, en mellemøstlig version af vestlige neoliberalisters sociopati?

 Jeg er på vej væk fra idéen om islamistiske terrorister som sølle, eller noget som helst andet.

Jeg ved intet om dem, andet end at de kæmper for/med en idé, som indebærer mangel på respekt for andre menneskers ret til at leve, til at vælge deres tro og til at leve et liv, som de selv definerer og værdsætter.

Gud har givet os dette valg og denne frihed. Det er tydeligt, at Gud ikke griber ind og forhindrer nogen i frit at vælge deres tro og livsstil. Ellers ville Hugh Hefner næppe have været millionær, og Hitler og Stalin næppe have sejret ad helvede til. Uden sammenligning i øvrigt!

George Bush ville have næppe været valgt til præsident, med mindre man betragter dette faktum som et led i en snørklet, sindrig plan, der skulle fortælle menneskeheden noget, den altid har kunnet lære – ved at se sig omkring: denne verdens ledere er i fare for at blive arrogante, ja, endda sindssyge!

Men disse mennesker synes at have bildt sig ind, at netop og kun de har lært lektien, og at denne indebærer deres ret til at tvinge andre mennesker til at lytte til deres budskab, lide under deres vrede og i øvrigt bare fatte, at netop deres version af sandheden er den rigtige.

De synes at vælge at se bort fra historiske begivenheder og folk, der havde samme voldelige følger og virkning. De er en pendant til vestens værste version af slagsen, mere end Bush – de kapitalister, som forsvarer deres privilegerede stillinger med ideologier og neoliberalistiske “filosofier”. Og Hitler, som ikke fattede eller forstod de mennesker, han kaldte sine fjender.

Og endnu mindre forstod han, og forstår disse fundamentalister, psykologiske og sociale forhold, som han og de selv fungerer/fungerede under, med og igennem. Det eneste de forstår, er deres vision, som de har hentet fra en bog, der hedder koranen, samt bøger om koranen, skrevet af lige så frustrerede, vrede og måske især sociopatiske mennesker.

Vestlige magtmennesker ødelægger vesten, fordi de er sociopater, der kan spille et karismatisk spil – og måske endda selv tro på det – fordi de ikke gider mere vrøvl, ikke gider analysere. De har spillet fallit på det intellektuelle område og er røget i armene på autoriteten, Gud Mammon. Den stærkes ret. Den riges ret. Den magtfuldes ret.

Mellemøstligt inspirerede, fundamentalistiske, islamistiske mennesker er i koranens skørter, bogstaveligt talt, koranen er jo bl.a. skrevet af en kvinde, nemlig Muhammeds hustru. Bl.a.! Bla bla.

Det er næsten ufatteligt, at mennesker i den grad kan udelukke dele af deres erkendelse, men hjerneforskere har fundet ud af, at de simpelthen mangler en, hos alle andre forekommende, del af hjernen: den del, som er virksom, når man er empatisk (indlevende) og i det hele taget social.

De mangler simpelthen evnen til at fatte, hvad der sker, når mennesker identificerer sig med hinanden og lader faste værdier flyde i en eksperimenterende livsstil. DE KAN IKKE FØLGE MED I ET FÆLLESSKAB, SOM TRUER MED AT GØRE DEM SÅ SMÅ SOM ALLE ANDRE, OG DERMED POTENTIELT TIL GRIN!!!

De kan ikke forstå den tilgivende, tolerante dynamik, der foregår mellem humoristiske mennesker, der ikke er skide bange for Gud, eller for at tabe ansigt (Ære!)

Ligesom børn der har været meget deprimerede, udvikler en specifik hjerne-anomalitet (en pandelap, der er større, end hos normale), udvikler visse sociopater, af tusind grunde en anomalitet der gør, at de simpelthen mangler evnen til at følge med i fællesskabet, i samtaler i køkkenet i natten, i eksperimenterende tænkning blandt natlige sangere og morgenduelige madonnaer!

Et særligt kendetegn er en slags stolthed, som ikke kan ses: en stivhed, der gør, at de end ikke forsøger at lære at afkode “floksignaler”, dvs. signaler, der sendes mellem individer i en flok, der føler sig trygge i hinandens selskab ( de ser bare hen og især ned på dem! ). Det kan også være svært nok, og indebærer altid et eksistentielt dilemma af én eller anden art ❗

Men for folk, der søger et svar, men som ikke evner hverken at give slip på deres længsels ”ansigt” eller at tro på andres velvilje eller ligeværd, bliver stoltheden til en besættelse, og de stiler og søger så højt, at de inde bag facaden tror, de er særligt udvalgte.

Jeg ved, hvad jeg snakker om, fordi jeg har vendt tanken om “udvalgt til særlige stillinger” et par gange, i min egen historie. Men jeg er i færd med at erkende, at ethvert menneske har en mission, og at den ikke skal syne stor i andres øjne. Missionen er at lære at ville det, Gud ønsker, vi skal ville. Ikke storhed i denne verden, men kærlighed i denne og den hinsidige!

Missionen I et menneskes liv er ikke at omvende eller frelse andre. Den er at erkende!

Erkende Guds kærlighed igennem den orden, der trods alt er, i denne materielle mørkets verden.

Erkende sit eget hovmod, som stimuleres af dels det faktum, at andre står over én og mobber én, dels det faktum, at atter andre er under én, så man kan kannalisere vreden videre, hvis man ikke med Guds kærlighed kan stoppe den i sig selv og annullere den!

Erkende den frihed, der ligger til højrebenet i og med kærligheden, tilliden og fantasiens blødende blomst.

Vreden er for helvede bare et udtryk for, at man er dybt utilfreds med sin tilværelse, måske endda frustreret, ked af det, deprimeret eller simpelthen slået ud!

I stolthed finder vi forskellige måder at ”slå” omverdenen på – delvis fordi vi misforstår denne omverden, og tror at autoriteter og modstandere er så vigtige, at vi må og skal gøre noget ved dem!

Men de mennesker, vi føler os krænket af, er blot vor egen fortolkning af vort eget liv.

De mennesker aner intet om, hvordan vi oplever dem. Vi er i virkeligheden udelukkende krænket af vor egen dårlige samvittighed og vort forfængelige selvbillede.

Det skal bemærkes, at der er forskel på mennesker og dét, de siger!

Man kan sagtens have uenigheder m.v.

Men idet man tager noget PERSONLIGT, forsvinder det, man taler om, og i stedet træder denne personlige, potentielt vrede eller kærlige fokusering på øjeblikket.

Problemet er, at fokusering på nuet er meget lidt værd, hvis den er inficeret af andet end kærlighed!

Reklamer

Ingen kommentarer to “KS: Islamisk fundamentalisme, en mellemøstlig version af vestlige neoliberalisters sociopati?”

  1. Knud Sandbæk Nielsen Says:

    Inspireret af – og oprindelig tænkt som en kommentar til:
    http://plus.nationenblog.dk/2008/09/07/s%c3%98lle-uslinge/
    – Dane’s indlæg, “SØLLE USLINGE”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: