KS: Plattenslagernes planet

 

Det er meget vigtigt at erkende, at vi alle sammen er plattenslagere. Vi er alle guddommelige sjæle, der har måttet give køb på en indre sandhed, som er blevet købt, forarbejdet og solgt af den mentale plattenslager-kultur, som vi lever i.

Når menneskesjælen finder ud af, at dé forældre, den troede var alvidende, bare er mennesker, lærer den, at der ikke findes guder her på jorden. Og senere, hvis ikke det går helt galt, finder den også ud af, at den selv blot er menneskelig, at den ikke rummer meget andet end en gnist af guddommelighed. Resten er rent held.

Dalai Lama er en plattenslager. Med al respekt. Man påstår at vide, at hans sjæl er reinkarnationen af den forrige Dalai Lama. Og det er da også muligt. Men det er også muligt, at han bare er en anden sjæl, der måske efterhånden selv er hoppet på historien og har lært sig at følge sporet og læse de rigtige bøger og meditere på de rigtige mantraer og begreber. Man ved det ikke, og han ved det næppe selv. Det er umuligt at vide med sikkerhed. Et menneske kan bilde sig hvad som helst ind, og fantasien kan dække samtlige huller, der måtte være i sådan en historie, og så klarer intuitionen resten.

Mange vil mene, at George Bush er en plattenslager. Men jeg mener, at vi alle sammen er det, på hver sin måde. Barak Obama, Bill Gates, Clint Eastwood, Dronning Margrethe II, B.S. Christiansen, Osama Bin Laden, Beyoncé Knowles, Ritt Bjerregård, Paul Auster, Inge Christensen, Oprah Winfrey, Condoleezza Rice, Hillary Rodham Clinton, Rupert Murdoch, Steve Jobs – – jeg tror min pointe er ved at være på plads. Plattenslagere.

Der findes ingen guder her på jorden! Vi er alle købt og solgt af den eksisterende kultur, de eksisterende sprog og de erkendelser, menneskeheden tillader sig at tro på. At respektere andre mennesker er bestemt på sin plads. Men at tro, at folk er “blevet til noget” og dog er helstøbte halvguder med integritet og viisdom, er simpelthen for plat.

I mit næste liv ville jeg gerne inkarnere som Gud, ikke for at blære mig eller på nogen måde gøre indtryk på nogen, men fordi jeg gerne vil have Gud ned på jorden. Og da han åbenbart ikke kunne drømme om en sådan overvældende omgang plat, kunne jeg måske få tilladelse til at begå denne eklatante dumhed i hans sted. Og jeg ville blive klynget op på et kors i samme sekund, det gik op for én af de indflydelsesrige plattenslagere, at jeg var autentisk.

Autentiske mennesker hører simpelthen ikke hjemme i historien. Der er ikke plads. Har man blot en gnist af autencitet, bliver man kaldt autist. Eller man bliver løftet op på en piedestal, og sekunder efter saver de piedestalen over, og man lander på røven med et klask. Det er nemlig menneskehedens hobby nr. ét (1) at se store ting og mennesker falde til jorden. Det er dét, vi har den såkaldte boulevardpresse til: at forgude halvgude-agtige mennesker for dernæst at få øje på deres uundgåelige fejl – og så begynder steningen.

Det er en slags kollektiv forelskelse, der ender i sin egen modsætning, hvor efter en vis balance indfinder sig, og man retter opmærksomheden mod det næste store håb. Vi mennesker oplever ikke åbenbaringer, vi gennemlever HÅBENbaringer. Vi forelsker os, og senere forsvinder illusionen som bananfluer fra en rystet ølslat. Nogle få fluer drukner i processen. Og så gik tiden med det.

Når vi så bliver gamle nok til at drikke rent vand, er det for sent at advare de næste generationer, for de vil kun lytte til dem, dé er forelskede i. En klog man blev citeret i DR’s P1 igår for at have sagt, at verden er dømt til undergang, fordi ingen vil lære af historien, hver generation må begynde forfra med at lære af sine egne fejl. Og sådan må det være, fordi ingen vil være en plattenslager og bare lære af andre.

Dét med undergangen tror jeg dog ikke på, dertil er plattenslageriet for omfattende! Det er både en forbandelse og en velsignelse, at vi alle er fulde af fejl. Det vil simpelthen være dén elendighed, der redder menneskeheden fra total katastrofe: at vi alle er plattenslagere!

Reklamer

Ingen kommentarer to “KS: Plattenslagernes planet”

 1. Andiman Says:

  Sikken et plat indlæg ! Men sandt.

  >;~}

 2. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Sandheden er plat.

  Det er meget enkelt:
  Nogle få mennesker ejer det meste af verden.
  Og for at opretholde deres ret til at eje det meste af verden får de folk til at arbejde langt mere end nødvendigt for opretholdelsen af et komfortabelt liv.
  Så plat er virkeligheden, at status quo skyldes plattenslageri!
  At de rige slår plat på uvidenhed, undertrykkelse og angst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: