KS: Derfor smiler den tredie verden!

De får ikke proteiner “nok”!

Proteiner tager op til fire hundrede år at fordøje, hvorimod kulhydrater fiser lige igennem og efterlader legemet med et fjollet smil, omtrent som Gøgs, når Gokke har slået ham lidt for hårdt…

Den tredie verden lider af konsekvent tyndskid, hvilket gør dem tolerante og medgørlige.
Den “hvide verden” indtager en hær af spartanere med skjold og våben, og skråler som Tarzan, selvhøjtideligt og sejrssikkert, hvorved den går glip af al komikken!

Det er belastende at høre folk, der er fulde af fremmede svins hormoner, deklamere at de vil indtage verden og ende på toppen – især når man i et tidligere liv er endt på toppen af møddingen!

Men hvis man blot indtager et simpelt måltid af polerede ris uden vitaminer, tilsat uanede mængder chili og rådne frugter, så går virkeligheden op i en højere enhed med krampetrækningerne i både tykke og tynde kinder. Ballerne trækker sig sammen i takt med at kinderne skilles til et smertenssmil, der kan få Amnesty Internatet til at satse på nummer 43.

Kulhydrater – navnet betyder aske og vand –  er vejen til himmelen, og man ser det tydeligt i udstødningen fra primitive Cro Magnon’ers fyrrehjulstrækkere. Der er intet som en jomfru med for lidt kød på kroppen.

Så venner, når i nu tager på kreativ hjælperejse til et turistland fuldt af undervægtige, så læg mærke til smilet! Det er et adelsmærke! Det er tegnet på, at de spiser lige så lidt kød, som vi spiser grøntsager, der har set skyggen af liv i deres dødskrampe – og jo, grøntsager kan bestemt gå i krampe, se blot på jordnødden, som efter at have vokset som frugt på en i almindelighed rimelig plante, borer sig ned i jorden lige ved siden af det sted, hvor mor allerede har opbrugt næringsstofferne.

Men bare rolig, mor er en bælgplante, og hun fylder jorden med kvælstof! Arghgh!

På samme måde fylder den tredie verden verden med skam, som skam ikke er at kimse ad! Skam er det skam på tide, at vi få deplaceret fra det erotiske område til et sted nær Bruxelles! I mangel selvfølgelig af New York, hvor den tredie verden allerede er begyndt at fælde træer.

I øvrigt er konspiratinsteorien om at 9/11 var et rent amerikansk insider job ikke helt af vejen. Folk, der betvivler, at Caligula har forladt planeten, har vægtige argumenter for, at han sidder i den astrale genpart af den ene af bygningerne og æder åndeligt flæsk, skivet af de fornemmeste af vor tids tænkere. Og at hans navn er Donald Rumsfeld. Alene navnet…

Men personligt har jeg intet imod folk, der finder det passende at aflive myten om det hele menneske. Det er løgn alt sammen. Et menneske er ikke helt! Et menneske er en del af en anretning, som koster 4.379 kr. på Hotel California, Ausweisstrasse 23, Angora.

Vel bekomme!

Kulhydrater. Og en rød telefon til 911, hvis der skulle ske noget. Nu 112. Nu 114. Nu 116…

Reklamer

Ingen kommentarer to “KS: Derfor smiler den tredie verden!”

 1. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Det skal bemærkes, at telefonen ikke er med på billedet, da det KUNNE have været den, der tog det. Men det var det ikke.

 2. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Det er gået op for mig, at jeg kender en anorektiker, som ikke vil spise kulhydrater, fordi de feder. Proteiner, derimod, tapper lige så meget energi, som de fedende kulhydrater giver.

  Med andre ord, proteiner belaster lige så meget, som de yder – energimæssigt!

  Derfor smiler den tredie verden: De lider ikke under den proteinforgiftning, som mange vestlige mennesker trues af på grund af alt, alt for meget kød, og de er heller ikke belastede af giftstoffer fra andet led i fødekæden, ellerhormoner fra neurotiske dyr på vej til slagtning!

  Kød skal indtages i små mængder, eftersom vi ikke længere arbejder så fysisk hårdt og eftersom vi ikke længere lever på kanten af sultens afgrund. Det siger sig selv.

  Nu er den tredie verden begyndt at tage på, fordi den får tomme kalorier, dvs. fast food med hvidt mel og færre mineraler og vitaminer. Så hvis I vil se den smile, begynder det at haste: Fast food-kæderne går kloden rundt som en tsunami og skyller smilene væk fra planeten!

  Som sædvanlig er det forretningsfolk, der står for alvoren og elendigheden, i mangel af religiøst tyranni!

 3. Dane Says:

  Hvorfor hedder “det” den 3.die verden? Hvem er de 2 andre?

 4. Peter Says:

  De mangler torsk!!!

  En væsentlig grund til, at den iberiske halvø blomstrede op og endte med at opdage en god del af verden var, at de udviklede/overtog skibsteknologi, der gjorde det muligt for dem at drage ud på Atlanterhavet og fiske torsk i stride strømme.

  De friske, saltede og tørrede torsk skabte et proteinoverskud for hele områdets befolkning, der dermed havde energi til at udforske, opstille hære og flåder og til handel. Det var en væsentlig årsag til oplysningstidens oprindelse (eller rettere, en af de væsentlige årsager til årsagerne…), og en af de meget bekymrende udviklinger de sidste tredive år er, at vi har fisket denne proteinressource i sænk.

  Se en torsk idag og et billede af en torsk fra for tredive år siden: idag er den slank og med meget mindre kød på kroppen end for tredive år siden, hvor de var ligeså lange men til gengæld to-tre gange tykkere. Rovfiskeriet har skabt en lyntilpasning, idet kun de slankeste og hurtigste af arten har kunnet undgå de store bundtrawl, der bruges i disse år.

  Men er man i Portugal, skal man ikke undlade at mæske sig i den overflod af lækre retter, de laver – især de, der er baseret på saltede torsk. Bedre torsk fås ikke!

  P.

 5. Peter Says:

  Dane – det er nok en morsomhed, så jeg skal undlade at give dig et svar, du godt kender.

  P.

 6. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  # 4 Ja, proteiner siges med sandsynligvis gos grund at have gavnet udviklingen af menneskeheden. Men ganske som teknologien har taget overhånd, har proteinindtaget det også.

  Alting med måde. Der er langt fra slet ingen proteiner til slet ingen grønsager, og vi er langt fra i balance.

  Menneskets tarm er meget længere end de fleste rovdyrs, fordi vi er skabt til en kost, der minder om svinets. Svin er alt ædende og er set indtage selvdøde dyr. Chimpanser spiser også kød, men kun lejlighedsvis.

  Alting skal jo afvejes, balanceres og ses i proportioner. Intet er sort og hvidt. Min påstand om, at den tredie verden smiler af nævnte grund er blot en stunt, som begribeligvis skal forstås med et gran salt, ligesom de firehundrede år m.m.

  Den anden verden var jo den kommunistiske, dvs. USSR, Kina, Cuba og et par stykker til, bl,a, i Østeuropa…

 7. Peter Says:

  Det er nu især kulhydrat- og fedtindtaget, der har taget overhånd i den første og anden Verden; det har kortere produktionstid/færre -omkostninger ift. proteiner. Men har du adgang til dokumentation omkring det med energi og proteiner? det lyder underligt…

  P.

 8. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Ikke anden dokumentation end anorektikerens. Der synes at være stor uenighed om dette.
  Men det er klart, at svært fordøjelig føde afgiver mindre energi end let fordøjelig ditto.
  Hvis kroppen ligefrem skal bruge energi på at fordøje maden, går der jo noget til spilde.

  Den vestlige verden spiser faktisk flere proteiner, end vi behøver. At vi også spiser flere kulhydrater skyldes, at vi tilsyneladende overdriver alt, hvad vi kommer i nærheden af. Folk synes at mene, at mad er interessant. Det svarer til at falde i svime over benzinpumpen.

  Selv vil jeg bare sige tak for mad og så se at komme ud og lege (køre). Mad er et nødvendigt onde, ikke noget, der har interesse i sig selv. Denne holdning kan jeg anbefale til folk, der ønsker at tabe sig: brug tiden på noget andet!
  Jeg lever ikke for at spise, jeg spiser for at leve. udelukkende. Påfyldning af brændstof skal bare overstås. Livet er for kort til lange måltider. men jeg spiser dog langsomt, fordi jeg hader at sluge maden, for det er ikke sundt. Lidt af et dilemma, i mikro-målestok 😉

 9. Piraten Says:

  Jeg iler lige med hjælp til Knud omkring info om proteiner og anorektikerne, først lidt info fra Netdoktor, som alle anorektikere også har adgang til:

  “Det er også vigtigt at spise meget protein på en slankekur. Nye undersøgelser har vist, at man taber sig mere ved at spise en fedtfattig kost med mange proteiner end en fedtfattig kost med mange kulhydrater. Det skyldes, at protein mætter bedre end fedt og kulhydrat. Samtidig har undersøgelser vist, at en proteinrig kost har en gunstig virkning på blod-kolesterol-værdierne og der er ikke nogle uhensigtmæssige virkninger på knogler eller nyrer. Så op til 25 procent af kosten må gerne komme fra protein”.

  Fra http://www.netdoktor.dk/overvaegt/artikler/kostsund.htm

 10. Piraten Says:

  “Proteinrig kost slanker bedre end kulhydratrig kost. Protein giver større mæthed og forbrænding end kulhydrat. Du kan derfor sætte gang i dit vægttab ved at skære ned på kulhydratrige produkter og øge indtaget af proteinrige fødevarer…

  Dansk forskning dokumenterer effekten af protein

  Den bedste undersøgelse af effekten af proteinrig, kontra kulhydratrig fedtfattig kost blev foretaget på Forskningsinstitut for Human Ernæring og offentliggjort i 1999. En gruppe overvægtige mennesker skulle i et halvt år spise enten proteinrig (25 protein- E%, 45 kulhydrat- E%, 30 fedt-E%) eller kulhydratrig (12 protein-E%, 58 kulhydrat-E%, 30 fedt-E%) kost. Efter 6 måneder havde forsøgspersonerne på kulhydratrig kost tabt 5,1 kg i gennemsnit, mens forsøgspersonerne på proteinrig kost havde tabt 8,9 kg i gennemsnit. Kulhydratkosten havde bevirket et fedttab på 4,3 kg og, proteinkosten et fedttab på 7,6 kg i gennemsnit. 35% af forsøgspersonerne på proteinrig, kost tabte mere end 10 kg af deres startvægt, mens kun 9% af forsøgspersonerne på kulhvdratrig opnåede så stort vægttab.

  Protein øger stofskiftet

  Den vigtigste årsag, til at protein slanker bedre end kulhydrat, er, at protein giver større mæthed end kulhydrat og måske på andre måder har en mere gunstig indvirkning på appetitreguleringen. Men en vigtig, del af den slankende effekt af protein skyldes, at protein øger stofskiftet mere end kulhydrat. Mange korttidsforsøg har vist, at det kræver flere kalorier for kroppen at omsætte protein end kulhydrat. Det er simpelthen mere krævende at fordøje, transportere og omsætte protein end kulhydrat. Den forbrændingsstimulerende effekt af protein hænger formentlig tæt sammen med, at proteinsyntese er den mest energikrævende biokemiske proces i organismen overhovedet. Når man spiser mere protein, så stiger både proteinsyntesen og proteinnedbrvdningen (de to faktorer kalder man tilsammen proteinomsætning eller protein-turnover). Stimulering af proteinomsætningen er virkelig noget, der kan sætte skub i stofskiftet. Den effekt kan man slet ikke opnå med kulhydrater. Betydningen af proteinomsætningen for stofskiftet er også årsagen til, at stofskiftet stiger med stigende muskelmasse. Når man har større muskelmasse, har man en større proteinmasse og en større proteinomsætning i proteinerne i musklerne”.

  Fra http://www.slankesiden.dk/index.php?id=62&menuID=1

  -Så blev den ged vist barberet 😀

 11. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Protein øger stofskiftet

  Derfor smiler den 3. verden. 😉

  Tak, Pirat!

  Hvis du så også kan finde dokumentation for, at længere/hårdere straffe ikke virker præventivt, så skal du have nobelprisen i disciplinen: Find en nål i en høstak! (Find noget seriøst på nettet mellem alt pladderet!)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: