Kapitalisme, en sammensværgelse, eller bare samling af penge?

Andetsteds er en Rockefeller citeret for mangt og meget afslørende, som de færreste har boller til at “adressere”.

Her vil jeg såmænd blot spørge: Når der snart kun er en håndfuld investorer/spekulanter tilbage, og disse har købt aktiemajoriteten i hele verden, eller de har vundet alle de andres penge, hvad skal vi så kalde denne håndfuld mænd, der således ejer hele verden?

Skal vi kalde dem “Mon Signor”, “Mester”, “Messias” eller “Mussolini”?

Når alle verdens rigdomme er samlet på én hånd, hvad er demokratiet så? En gammel ged, der har for megen tarmluft?

Når alle jordens investeringsfonde er slået sammen til ét multinationalt selskab, hvem tør SÅ kommentere eller kritisere, hvad der er sket?

Og når ingen tilsyneladende vil være ved, at der faktisk er en virkelig magtelite her på jorden, som i kraft af deres økonomiske magt bestemmer langt mere, end demokratiet tillader, skyldes det så, at folk er nyttige idioter, eller er de bare idioter? Sådan at forstå, at de lukker øjnene og siger “Arh, det er nok ikke så slemt, som historikere vil kunne påvise, at det var i gamle dage! Magtmennesker er jo nok blevet helt engleagtige, for vi skriver jo 2008!”

Er det sådan, det skal forstås? Er det sådan, den larmende tavshed skal tolkes: At Folk er så naive og autoritetstro, at de enten ikke KAN se det, eller ikke TØR?

Eller tager jeg mon fejl? Er der ingen despoter eller magtbegærlige i den vestlige hemisfære, er de hvide, magtfulde mænd muteret til engle, bare fordi nogen har opdaget menneskerettighedserklæringen? Så at sige fundet den på toppen af et bjerg og kopieret den over på to stentavler og stavret ned ad bjerget med dem?

Er der virkelig slet ingen nyttige idioter på højrefløjen, nu da venstrefløjens ditto er afsløret? Går det virkelig ufattelig godt – lige bortset fra et truende krak og andre katastrofer – ?

Ja, jeg spørger bare, nu da vandet i forvejen triller af gåsen….

Reklamer

Ingen kommentarer to “Kapitalisme, en sammensværgelse, eller bare samling af penge?”

 1. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Politik handler om magt. Hvorfor er der så ingen, der taler om magten?

 2. Gedehramz Says:

  det er noget man ikke udtaler, magt er ligesom i det GT, man måtte ikke sige guds navn, det var der dødsstraf for!

 3. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Ja, tavsheden er næsten øresønderrivende. Jeg får ikke engang at vide, at jeg tager fejl!

 4. Andiman Says:

  Andre fy-ord er solidaritet og klassekamp !!

  >;~}

 5. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  FY!!! Det HEDDER sammenhængskraft, og klassekampen er outsourced til lande, hvor fagforeninger ikke er tilladte!

 6. lilleQ Says:

  hvordan stopper vi den slags magtmennersker?…de er få, men de har økonomien og magten til at gøre det helvedes hedst for de, som tør råbe op og gå i mod strømmen.

  LilleQ

 7. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Vi kan begynde med at stemme på nogle, der ikke har tungen klistret fast til deres nummer!

 8. lilleQ Says:

  Det kan vi…men hvem har ikke tungen langt oppe deres nummer??
  Hvordan skiller vi rent faktisk bukkene fra fårene, for der er vel den slags “tungekyssere” i hvert parti, eller?

  LilleQ

 9. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Vi kunne også prøve at få statsministerens hoved ud af Bush’en *S*

 10. lilleQ Says:

  Er det ikke en umulig opgave? Statsministerens hovede er så stort og så langt oppe i Bush’ens sammenpressede røv, at man skulle tro de var siamesiske tvillinger…

  LilleQ

 11. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Det er ikke et spørgsmål om tro. De er to alen af ét dårligt stykke, omend man ikke kan se det så tydeligt på statministeren – af den simple grund, at hans hoved ikke er synligt…

 12. lilleQ Says:

  og her gik jeg og troede det var omvendt…at det bar Bush’ens arm som var godt begravet langt oppe i Fogh’s røv…at Fogh var Bush’ens egen lille personlige hånddukke…der kan man se, verden forandres for øjnene af en, men et klik på bloggen 😉

  LilleQ

 13. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Det er enkelt: Bush klør sig bagi med dukken! 😀

 14. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Det var en stikpille til Fogh….

 15. lilleQ Says:

  se det er jo kædereaktion…

  LilleQ

 16. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  En ond cirkel: de er begge dukker!

 17. Piraten Says:

  “hvad skal vi så kalde denne håndfuld mænd, der således ejer hele verden?”.

  Vindere af Matador IRL er mit forslag 😉

  #16, det er den bedste konklusion i er nået frem til indtil videre 😀

 18. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  # 17 Karmisk kan de sagtens fortjene deres rigdom. Men ingen fortjener at falde i den fælde, der består i at den magt, man har over andre, forhindrer én i at se dem som ligestillede, og at man derfor fjerner sig fra andre, fjerner sig fra at fatte, hvor andre “kommer fra”, som de siger på engelsk. Magt er det mest fremmedgørende, der findes.

  Og da penge er magt, er det så som så med “rigdommen” i at have så mange penge, at man kan købe en hel balsal og få folk til at klappe, når man synger falsk…

 19. ankjer Says:

  Efter at have læst dit indlæg spurgte jeg mig selv om det var noget nyt med disse enkelte der sidder på magten.

  Efter min mening har det altid eksisteret i større eller mindre format.

  Jeg har på fornemmelsen at vi aldrig lærer at sige fra før det er for sent.

  Ankjer

 20. lilleQ Says:

  #16 En kædereaktion af onskab udspringer fra den onde cirkel…
  hmmm hvem mon styrer de to onde dukker???

  LilleQ

 21. Piraten Says:

  Knud med #17 er jeg ikke ude på at bedømme nogen som helst karmisk, jeg foreslår bare et navn, hvilket du eftersøgte 😀

 22. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  # 21 Nej nej, det kan man jo slet ikke. Udmærket side af spillet at fremhæve 😉

  # 20 Bilderberg Gruppen er blevet foreslået, men den, der lever skjult, lever godt, og der skal nok være andre, endnu mere magtbegærlige og endnu mere skjulte grupper og enkeltpersoner.

  # 19 Det er jo det, jeg mener, vi har demokratiet til: at sige fra. Men de sidste mange regeringer, vi har haft her i landet, har nærmest gjort det modsatte. Iser den seneste, regeringen Fogh!

  Og nej, der er vist ikke noget nyt i dét. Men jeg er bange for, at de er blevet værre: mere snu og raffinerede, bedre skjult og med langt stærkere midler til rådighed, økonomiske såvel som teknologiske og måske endda intellektuelle!

 23. lilleQ Says:

  måske vi skulle have gang i en gammeldags metode…en offentlig gabestok…smide de skumle ud til offentlig beskuelse og opråbe deres synder…lade folket dømme….hmmm nok ikke let, for de skjuler sig forbandet godt og så er der også, hvordan skælner vi melle synderne, tager vi hele bundet, fra neden op op eller går vi direkte efter de største?

  LilleQ

 24. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Begge dele! Men med en bagatelgrænse! Visse ting er så små, at de kan klares med lidt dårlig samvittighed. Det er sociopaterne, der for alvor har lukket for dén!

 25. Piraten Says:

  Knud få gjort noget ved dine ord, der censurerer:

  “Sorry, your comment has been rejected because it contains one or more of the following words:

  m o r t g a g e.

  Please try posting your comment again, but without these words”.

  Det er ret umuligt at blogge fornuftigt om kapital, hvis dette fine engelske ord udelukkes.

 26. lilleQ Says:

  hmm det er sociopaterne enig…men hvordan kan vi straffe dem, ved at tage magten og pengene fra dem? Så finder de bare nye veje, andre som vil lytte til deres løgne, andre som står i kø for at tage i mod betaling for at tie… Sociopaterne er også de sværeste både at finde og straffe, der er unægteligt gode til at dække sig ind, lade andre tage skraldet for dem… Det har de jo netop ingen porblemer med, da de er uden samvittighed af nogen art… Hmmm den er svær…

  LilleQ

 27. Piraten Says:

  Jeg havde skrevet en lang og fornuftig argumentation om at her er tale om sammensværgelse på højt plan, på grund af ideologi. Det viser en New York Times tydeligt, for de, der har øjne i hovedet.

  Læs http://www.nytimes.com/2008/07/14/washington/14fannie.html

  Forstå så at sammensværgelsen sker på et meget højt plan, nemlig i USAs regering, og forstå at sammensværgelsen sker på grund af ideologi.

  Det er ikke på grund af næstekærlighed til firmaerne Mae og Mac at man i USAs regering har valgt at støtte de to nødstedte firmaer. Det sker fordi man ikke vil prikke hul på ballonen, så al den varme luft ryger ud og efterlader den synlige tomme grimme skal af falsk opblæst kapital. Så er man jo afsløret, hvis den dukker op, det skal altså undgås…

  ““The president has asked me to work with Congress to act on this plan immediately,” the Treasury secretary, Henry M. Paulson Jr., said Sunday on the steps of the Treasury building. “Fannie Mae and Freddie Mac play a central role in our housing finance system and must continue to do so in their current form as shareholder-owned companies. Their support for the housing market is particularly important as we work through the current housing correction.””.

  Fra avisen jeg linker til 😉

 28. Piraten Says:

  I #27 er ordet “artikel” faldet ud i første linie, hvis man synes den sætning var uforståelig er forklaringen altså ordudfald 😉

 29. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  # 27 Det er jeg ked af, Pirat, men jeg tror nu det er selve det program eller system, der smider visse ord ud, fordi – efter hvad jeg har læst fra Systemaddict – man ville begrænse spammere fra at genere systemet, og spammere bruger visse ord meget.

  Jeg ville gerne have læst den argumentation!

  FREMOVER MÅ ALLE HUSKE AT TRYKKE CTRL. + A OG CTRL. + C INDEN DE KLIKKER PÅ “Submit Comment” ! ! ! ! !

  Og så ville det være fedt med en liste over de ord, som dette kejtede tiltag har udelukket!

  # 26 Det er jo ingen forbrydelse at være sociopat, så det eneste, vi kan gøre, er at styrke demokratiet og rense DET for sociopater. Et godt pejlemærke er: Følelseskulde, glathed, fokus på økonomiske fordele fremfor retfærdighed, skjult dagsorden og lukkede forhandlinger, magtbegær og sidst, men ikke mindst, charme!!!

 30. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Men var det ikke for at undgå et krak, at man holdt hånden under de to selskaber? Et krak er jo ikke kun farligt for de rige, som vi så det i 30’erne!

  Men sammensværgelsen kan jo være ubevidst, og menneskeheden kan jo lide af BÅDE generel frygtsomhed, autoritetstro OG en slags økonomisk stockholmssyndrom 😉

 31. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Magt ER sociopati, og magthaverne henholder sig til det “nødvendige” i dens eksistens – med truslerne fra hinanden. Irans og andre mellemøstlige landes ledere bruger USA som syndebuk, og omvendt!

  Politiet er jo et nødvendigt onde, og menneskeheden lider såleddes af en slags kollektiv sociopati. Det er DETTE, de ikke forstår på højrefløjen, hvor man ikke bruger fantasien til at forestille sig en bedre verden. Både “klog af skade” og bekvemt “realistisk” i al elendigheden!

 32. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Økonomerne bruger konkurrencen med andre lande som forklaring, og de andre lande er på den måde både syndebukke og undskyldninger for ikke at ændre noget funddamentalt ved systemet.

  Hold folk hen med snak, nær deres frygt og udnyt den til egen fordel!

 33. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Del og hersk. Smid gødning på misundelsens ukrudt og stolthedens rådnende tidsler. Og benzin på grådighedens bål!

 34. Piraten Says:

  Hahaha, økonomisk stockholmssyndrom, den var jo sjaw 😀

  For svenskerkronen er ikke i så høj kurs. 100 svenskerkroner koster kun 78.38 kr.

 35. Knud Sandbæk Nielsen Says:

  Orv ja, men den var nu ikke sådan ment. Men god ekstra pointe, som jeg ikke lige havde tænkt over.

  Penge er gældsbeviser, og alle elsker dem! – Det var mere sådan…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: